Adviesrapport: 10% van ICT-budget besteden aan digitale veiligheid

“De omvang én urgentie van de risico’s van cybercrime zijn zodanig dat maatregelen écht nodig zijn”, was één van de conclusies uit het onafhankelijk onderzoek naar cybersecurity dat vorige week werd overhandigd aan minister-president Mark Rutte. Hier leest u meer.

Cybercrime dreigingsniveau zorgelijk

Volgens het rapport, opgesteld door PostNL-CEO Herna Verhagen op verzoek van de Cyber Security Raad, is het dreigingsniveau van cybercriminaliteit in Nederland zorgelijk en moet er meer actie ondernomen worden om de digitale veiligheid te waarborgen.

“Nederland loopt internationaal voorop wat betreft digitalisering van economie en maatschappij. Om die reden is ons land extra kwetsbaar voor cyberaanvallen.” De onderzoekscommissie adviseert daarom “zowel aan overheden als bedrijfsleven om circa tien procent van het jaarlijkse ICT-budget te besteden aan specifieke cybersecurity maatregelen.”

Mkb extra kwetsbaar

Bijzondere aandacht is volgens de commissie nodig voor het mkb, als banenmotor van onze economie: “Mkb-bedrijven zijn vaak minder goed voorbereid en daardoor extra kwetsbaar, bijvoorbeeld voor ransomware.” Het rapport `Nederland Digitaal Droge Voeten’ noemt de situatie “ronduit zorgelijk” en adviseert de overheid en het bedrijfsleven om “versneld in actie te komen.”

Bij Phylax zijn wij blij dat er nu een officieel advies ligt om meer aandacht te besteden aan beveiliging. We meldden al eerder dat de dreiging van ransomware enorm toeneemt. “We krijgen steeds meer meldingen binnen van bedrijven die last hebben van cybercrime. Het dreigingsniveau is inderdaad zorgwekkend” aldus Hans Spuijbroek van Phylax ICT.

Medewerkers weinig bewust van gevaar

“Als je aan mij vraagt wat de grootste bedreiging is, dan denk ik aan de medewerker zelf. Security is a state of mind: mensen moeten zelf bewust zijn van hun handelen en weten welke handelingen het meest risicovol zijn. Daarom voeren wij bijvoorbeeld bewustzijn sessies uit voor medewerkers”, zo vertelt Hans.

“Daarnaast beseffen veel bedrijven niet dat de data waar zij dagelijks mee omgaan, zeer waardevol is voor hackers. Wat waardevol is, moet beschermd worden. Toch merken wij al geruime tijd dat beveiliging (van informatie) maar beperkt bespreekbaar is, mogelijk omdat het wordt gezien als een kijkje achter de schermen bij een bedrijf. Nu dat er een zekere verplichting binnen de overheid komt, zal het bedrijfsleven hopelijk volgen.”

Hans adviseert: “Zorg dat je beveiliging zo goed is, dat het voor hackers echt lastig is om bij je in te breken. Een lastige hack is duur: ze kiezen dan wel een ander bedrijf uit om bij in te breken.”

Veilig gevoel

Een volledige bescherming geeft ook een veilig gevoel. En dat past perfect binnen de Phylax visie van Het Betere Werken: altijd en overal veilig kunnen werken op een werkplek die als prettig wordt ervaren.

Naast de bewustzijnssessies heeft Phylax nog meer in haar portfolio voor totale beveiliging: “Vanaf het begin van de dag, als een medewerker binnenkomt, zijn computer aanzet en zijn USB-stick er in steekt, tot aan het eind van de dag dat hij thuis nog even zijn mail checkt, op links klikt en bijlagen binnenhaalt: wij kunnen het optimaal beveiligen. Ons portfolio is sluitend.”

We helpen u graag om iedere dag de virussen en andere bedreigende software buiten de deur te houden. We bekijken uw situatie, adviseren welke producten en oplossingen in uw organisatie en bij uw werkprocessen nodig zijn en implementeren dit snel. Natuurlijk bieden we daarbij uitstekende service. Wilt u hierover meer weten? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Hans Spuijbroek via 088 - 007 2121 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Verder lezen? Misschien is dit ook interessant voor u:

Web Security: meer controle voor meer veiligheid
USB-sticks van medewerkers zijn grote bedreiging voor uw netwerk
Alles wat u moet weten over backups
De jaarlijkse disaster recovery test
Hoe groot is de kans dat u gehackt wordt?

 

 

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Phylax ICT Nieuwsbrief

Schrijf je nu in

voor onze twee maandelijkse Phylax nieuwsbrief


Online IT Audit

IT audit

Krijg inzicht in uw ICT opties