Wat kan ik met Microsoft Office 365 Planner?

Microsoft is bezig met het uitrollen van de nieuwe tool Office 365 Planner. Deze nieuwe applicatie wordt toegevoegd aan Office 365 bij zakelijke gebruikers. Wat het is, wat de voordelen zijn en wat wij ervan vinden, leest u hier.

Wat is Microsoft Office 365 Planner?

Office 365 Planner is een projectmanagement tool die ‘teams, taken, documenten en gesprekken samenbrengt voor een betere planning en samenwerking’ zoals Microsoft het beschrijft.

Office 365 Planner heeft veel weg van een scrumboard, maar dan digitaal. Je kunt binnen ieder project taken aanmaken, er een datum aanhangen en de taken toewijzen aan personen. Op een duidelijk dashboard kun je de status van de verschillende taken snel inzien en de voortgang van je projecten bewaken. Indien nodig kun je taken bij een ander neerleggen.

Office 365 Planner


Planner is ‘een nieuwe en verbeterde manier om teamwork gemakkelijk te structureren en meer gedaan te krijgen’ aldus Microsoft. Binnen de tool kun je namelijk ook bestanden delen en elkaar berichten sturen over de status van een taak. Natuurlijk heeft Microsoft deze tool geïntegreerd met andere Office 365-applicaties zoals OneNote en Outlook.

Microsoft Office 365 Planner


Wat zijn de voordelen van Microsoft Office 365 Planner?

  • Je hebt snel overzicht over de status van meerdere projecten
  • Samenwerken in teams wordt gemakkelijker
  • Het systeem werkt eenvoudig, je went er snel aan
  • Planner werkt samen met andere Office 365-applicaties zoals OneNote en Outlook.

Wanneer kan ik Microsoft Office 365 Planner verwachten?

Planner is op dit moment alleen nog beschikbaar is voor een beperkte groep first release klanten. Microsoft heeft op 6 juni aangekondigd dat het ‘in de komende weken’ wordt uitgerold, dus dat kan niet lang meer duren. Als je een in aanmerking komend abonnement hebt, zal de Planner tile automatisch verschijnen in de Office 365 app launcher, zodra deze voor jou beschikbaar is. Je kunt je hier aanmelden voor MS Planner.

Wat vindt Phylax van Microsoft Office 365 Planner?

Planner is vrij intuïtief opgebouwd. Je kun er eenvoudig mee gaan werken zonder uitgebreide toelichting. Vooral voor onze consultants, die vaak bij klanten zijn en in de auto zitten, zie ik de voordelen. Zij kunnen snel zien welke taken zij nog moeten uitvoeren in de projecten waarin ze meedraaien. Andersom kunnen teamleiders snel zien wat de status is van alle taken en dus op tijd bijspringen wanneer een deadline nadert.

Office 365 Planner is mijns inziens een goede toevoeging aan het bestaande pakket van Office 365 apps. De andere apps zoals Groups, OneDrive, OneNote en Taken werken er perfect mee samen, het wordt steeds meer één tool.

Ik kijk nu al uit naar de nieuwe features die Microsoft heeft aangekondigd voor Planner, zoals de mogelijkheid om een taak toe te wijzen aan meerdere gebruikers, externe gebruikerstoegang, plan templates, aanpasbare boards en natuurlijk de apps voor iOS, Android en Windows.

Meer weten?

Wil je meer weten over Office 365 Planner of over andere Microsoft applicaties? Neem dan contact op met Martijn Frank via 088 - 007 2128 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ook interessant om te lezen:
6 tips voor productiever werken met Office 2016
Windows Server 2016 krijgt ander licentiemodel
Exchange 2016: Is overstappen de moeite waard?
Phylax ICT verlengt Microsoft partnership met Silver competentie
Hoe kan ik geïntegreerd versiebeheer gebruiken in SharePoint?

 

Wilt u vaker nieuws, tips en how-to's lezen? Schrijf u dan rechtsboven in voor onze nieuwsbrief.

 

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Phylax ICT Nieuwsbrief

Schrijf je nu in

voor onze twee maandelijkse Phylax nieuwsbrief


Online IT Audit

IT audit

Krijg inzicht in uw ICT opties