Web Security: meer controle voor meer veiligheid

Internetbedreigingen worden steeds geavanceerder. Ondertussen worden in uw bedrijf steeds vaker cloudbased consumententoepassingen gebruikt. Deze twee factoren samen zorgen voor een toenemend risico, waartegen virusscanners en firewalls niet voldoende bescherming bieden. In dit artikel leest u welke oplossingen voor Web Security wél beschermen tegen de bedreigingen van het web.

Het toenemende probleem van cybercrime

Het wereldwijde web biedt steeds meer kansen voor uw organisatie, maar ook voor internetcriminelen. De dynamische content en de interactiviteit van het web zorgen voor een toename van nieuwe internetbedreigingen, die detectie door traditionele veiligheidsmaatregelen steeds beter kunnen omzeilen. Iedere internetaansluiting is een potentiële toegang voor infecties, kwaadaardige infiltratie en zakelijke risico's.

Ter bescherming van uw medewerkers, klanten, netwerk en intellectuele eigendom, heeft uw organisatie een proactieve oplossing nodig voor webbeveiliging. Een oplossing die niet alleen bekende slechte URL's blokkeert, maar die ook onbekende, verborgen en gerichte aanvallen afwendt. Een oplossing die blended bedreigingen, slechte code en spyware bestrijdt. En die afgestemd is op de nieuwe generatie van mobiele werkers die steeds meer cloudtoepassingen gebruiken op (eigen) consumenten devices.

Virusscanners en firewalls voldoen niet meer

De bekende beschermingsmiddelen, zoals virusscanners op uw pc’s en servers, voldoen niet meer om volledige veiligheid te bieden. Een deel van de beveiliging kan door firewalls afgehandeld worden. Echter, dit vergt veel performance van de firewall. Ook is beheer noodzakelijk. Daarom adviseren wij u om nieuwe maatregelen te treffen in de vorm van web security.

Wat is web security?

Web Security biedt bescherming tegen internetbedreigingen. Deze oplossingen bieden u controle over uw toepassingen, gecombineerd met de opsporing van 'zero-day'-aanvallen, scantechnologieën voor malware, realtime webreputatie en flexibele URL-filtering.

Overzicht over alle toepassingen is essentieel om goed inzicht te hebben in de netwerkrisico’s van uw organisatie. Hoe gedetailleerder het overzicht, hoe meer controle u hebt.

De oplossingen die Phylax biedt voor Web Security kunnen worden ingezet als software toepassing of als virtuele toepassing (cloudbased, ook wel ‘as a service’ genoemd).

Wat doet web security?

Web security biedt ongekende bescherming bij de internetgateway en geeft IT-beheerders het overzicht en de controle die ze nodig hebben om hun netwerken veilig en hun gebruikers productief te houden.

  • Bewaakt en rapporteert voor meer dan 1.000 internetprotocollen en -toepassingen, inclusief instant messaging, peer-to-peer, toepassingen voor sociale netwerken en streaming media;
  • Geeft gebruikers toegang tot cloudbased toepassingen, terwijl het tegelijkertijd beleidslijnen voor aanvaardbaar gebruik afdwingt om risico's in te dammen en resources te bewaken;
  • Maakt het mogelijk beleidslijnen op te stellen voor controle over alle webactiviteiten en de tijd die gebruikers doorbrengen op internet.

web security
De voordelen van web security

Gebruikers beschermen tegen malware is essentieel, maar niet de enige reden om webbeveiliging in te zetten. Een websecurity oplossing:

  • Beschermt u tegen gegevensverlies en de mogelijke juridische gevolgen daarvan;
  • Houdt uw medewerkers productief doordat ze minder problemen ervaren;
  • Bespaart kosten (van het netwerk, het beheer en IT);
  • Vermindert de tijd die u kwijt bent aan het beheer;
  • Biedt u een beter overzicht over uw netwerk;
  • Biedt meer controle over endpoints;
  • Zorgt voor veiliger webgebruik door de hiervoor beschreven middelen.

Graag geven we u meer informatie over deze onmisbare oplossing en adviseren we welke vorm het beste past bij uw organisatie. U kunt altijd bij ons terecht voor actuele informatie en een persoonlijk advies. Neem vrijblijvend contact op met Edwin Bouwens via 088- 0072123 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Martijn Frank via 088- 0072128 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Meer nieuwsberichten lezen

Phylax ICT Nieuwsbrief

Schrijf je nu in

voor onze twee maandelijkse Phylax nieuwsbrief


Online IT Audit

IT audit

Krijg inzicht in uw ICT opties