Case: De veilige verbinding naar het IaaS-platform

IaaS adviseren we steeds vaker als oplossing, zo ook bij Stichting de Tussenvoorziening. Voor hen maakten we een verbinding naar het IaaS-platform, die niet alleen veilig is, maar ook eenvoudig in het beheer én niet te veel kost. In deze case lichten we deze oplossing toe.

De wens van Stichting de Tussenvoorziening

IaaS verbinding TussenVoorzieningStichting de Tussenvoorziening omvat een aantal welzijnsvoorzieningen. De recepties van deze voorzieningen, waar de meeste telefoontjes binnenkomen, zijn gelegen op twaalf verschillende locaties. Op iedere locatie heeft men verschillende eisen en wensen op het gebied van telefonie.

Deze stichting is al heel lang klant bij Phylax ICT. Vorig jaar stapte zij met al haar locaties over naar een Phylax hosted telefonie oplossing, zoals u kon lezen in onze Case: De voordelen van Hosted Telefonie.

Voor iedere vestiging neemt de stichting verbindingen bij ons af. Tijdens één van onze strategisch overlegmomenten, kwam de volgende vraag naar boven:

Hoe kunnen we beheerstechnisch eenvoudig een veilige verbinding maken naar het IaaS-platform, tegen niet te hoge kosten?

De oplossing van Phylax ICT

Phylax ICT levert bij de stichting nu twee soorten verbindingen:

  • Fiber voor de grotere vestigingen
  • ADSL/VDSL voor de kleinere vestigingen (ook afhankelijk van de beschikbaarheid op de locatie).

Bij de vestigingen die meer dan drie telefoonaansluitingen nodig hebben van de door ons geleverde VoIP oplossing, wordt in geval van de DSL verbinding een extra DSL verbinding geleverd die alleen voor VoIP bruikbaar is.

Bij vestigingen waar fiber aangesloten is en waar meer dan drie telefoonaansluitingen zijn, wordt op de fiber verbinding een extra VLAN aangesloten die verbinding maakt met de VoIP oplossing. Een VLAN is een tweede verbinding op de fiber aansluiting.

Alle verbindingen met betrekking tot internet zijn opgenomen in een IP-VPN. Dat betekent dat de verbinding direct met de firewall verbindt in AMS2. De firewall in het datacenter regelt vervolgens de ontsluiting naar het internet of de IaaS oplossing (Uniserver) in AMS5. Tussen de firewall in AMS2 en de IaaS oplossing in AMS5 loopt een directe fiber. Hierdoor is er een ‘gesloten’ netwerk tussen de vestigingen en de IaaS oplossing, zoals u in deze tekening kunt zien:

IP VPN schema

De voordelen van deze oplossing

Deze oplossing kent een aantal voordelen:

  • Op de locaties zijn geen firewalls nodig. Hierin hoeft dus niet geïnvesteerd te worden. Tevens bespaart dit in het onderhoud
  • De verbinding naar het datacenter heeft geen contact met internet waardoor het veiliger is
  • Het onderhoud van de IP-VPN wordt verzorgd door Phylax
  • Het toevoegen van een vestiging of verbinding is eenvoudig.

Stichting de Tussenvoorziening is erg tevreden over de oplossing die Phylax hen adviseerde. Wilt u meer weten over verbindingen naar IaaS-platformen? Of bent u benieuwd of dit ook past bij uw wensen en eisen? Neem dan vrijblijvend contact op met Edwin Bouwens via 088- 0072123 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Wellicht ook interessant om te lezen:
Case: de voordelen van virtualisatie
Case: het cloud alternatief voor desktop online
Case: ICT-netwerk op maat
Case: De voordelen van Exchange Online
Case: de private cloud oplossing
 

Wilt u vaker nieuws, tips en how-to's lezen? Schrijf dan rechtsboven aan deze pagina in voor onze nieuwsbrief.

 

Phylax ICT Nieuwsbrief

Schrijf je nu in

voor onze twee maandelijkse Phylax nieuwsbrief