Case: De IaaS-oplossing voor een webomgeving

Vastgoedonderneming KlokGroep had een server nodig voor de hosting van haar nieuwe web applicatie. De IaaS-oplossing van Phylax ICT was hiervoor het perfect geschikte advies. In dit artikel leest u alles over deze innovatieve oplossing.

De wens van KlokGroep

KlokGroep caseFamiliebedrijf KlokGroep heeft als kernactiviteiten het ontwikkelen en realiseren van vastgoed en beleggen. KlokGroep bestaat uit meerdere werkmaatschappijen die allemaal hun eigen specialisme hebben.

KlokGroep klopte bij Phylax ICT aan toen zij van plan waren om een nieuwe web applicatie te ontwikkelen. Voor de hosting van deze web applicatie was KlokGroep op zoek naar een partij die niet alleen een server wilde implementeren, maar ook beheren.

Het advies van Phylax ICT

Phylax ICT adviseerde hiervoor gebruik te maken van haar Infrastructure as a Service (IaaS) platform. De Phylax IaaS-diensten zijn ‘out of the box’ ICT-oplossingen voor organisaties die gebruik willen maken van de nieuwste ICT-mogelijkheden zonder investeringslasten en beheerszorgen.

Bij deze oplossing huurt KlokGroep server- en opslagcapaciteit, die wordt aangeboden vanuit het Phylax-datacentrum in de vorm van virtuele servers. Per virtuele server wordt een specifieke capaciteit toegewezen bestaande uit processorkracht, geheugen en dataopslag. Phylax ICT biedt dit aan in samenwerking met haar partner Uniserver.

Om de server te beschermen, adviseerde Phylax deze te voorzien van de nieuwste monitorings- en anti-virus software. Daarnaast wordt de IaaS-omgeving aan het internet gekoppeld via een door Phylax beheerde shared firewall. Eens per week wordt een full back-up gemaakt en dagelijks een incremental back-up.

Het resultaat

Het IaaS-platform is opgebouwd met de beste componenten die in de industrie aanwezig zijn. Het draait op de nieuwste VMWare vSphere oplossing. Uiteraard is deze omgeving volledig redundant opgezet. Voor deze omgeving geldt dan ook een uptime garantie van 99,98%.

De belangrijkste voordelen van het IaaS-platform:

  • Hoge betrouwbaarheid
  • Capaciteit kan heel flexibel aangepast worden
  • Ook de kosten zijn flexibel: u betaalt wat u gebruikt
  • Geen grote eenmalige investeringen nodig.

Systeembeheerder Joris Geutjes van KlokGroep is zeer tevreden over de nieuwe webserveromgeving.

Beheer en support

Nadat Phylax ICT dit platform naar tevredenheid heeft geïmplementeerd, houdt de dienstverlening niet op. Goede ondersteuning in de jaren ná de implementatie is immers nog belangrijker. Bij de dienstverlening van Phylax ICT staan de gebruikers centraal. Of zoals we zelf graag zeggen: wij werken aan IT en Telecom waar mensen gelukkig van worden. Daarom hebben we speerpunten bepaald voor onze dienstverlening en bieden we duidelijke garanties.

Bent u ook op zoek naar een ICT-oplossing op maat? Martijn Frank adviseert u graag. Neemt u gerust contact met hem op via 088 00 72 128 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Wellicht ook interessant om te lezen:
Case: de voordelen van virtualisatie
Case: het cloud alternatief voor desktop online
Case: ICT-netwerk op maat
Case: De voordelen van Exchange Online
Case: de private cloud oplossing
 

Wilt u vaker nieuws, tips en how-to's lezen? Schrijf dan rechtsboven aan deze pagina in voor onze nieuwsbrief.

 

Phylax ICT Nieuwsbrief

Schrijf je nu in

voor onze twee maandelijkse Phylax nieuwsbrief