Case: de voordelen van virtualisatie

Het Nederlandse bedrijf CLB wilde een nieuwe ICT-omgeving met een zeer goede performance en een flexibele servercapaciteit. Phylax adviseerde virtualisatie. In deze case leest u waarom Phylax dit adviseerde en wat dit CLB heeft opgeleverd.

CLB Integrated Solutions is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, installatie en service van geavanceerde communicatie- en domoticaoplossingen voor de zorgsector. CLB heeft meerdere vestigingen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

CLB had net zoals veel bedrijven een traditioneel netwerk bestaande uit meerdere fysieke servers, waarop Microsoft Windows server en alle benodigde applicaties draaiden. Deze ICT-omgeving voldeed niet meer aan de wensen. Daarom klopte CLB aan bij Phylax ICT voor een passende nieuwe ICT-omgeving.

De wensen van CLB

virtualisatie caseDe performance van de ICT-omgeving was voor CLB echt een heel belangrijk issue. In de oude omgeving duurden bepaalde werkzaamheden erg lang. Bovendien verwachtte CLB dat de druk op de serveromgeving in de toekomst alleen maar groter zou worden.

Andere belangrijke punten waren dat het systeem flexibel moest zijn qua inzet van de servercapaciteiten en dat het eenvoudig zou moeten zijn om bepaalde virtuele servers te upgraden. Daarnaast moest de omgeving ook geschikt voor oude Legacy applicaties.

Onze oplossing

Om een optimale oplossing te kunnen bieden voor de vraag van CLB, heeft Phylax eerst de situatie van CLB onderzocht. Onze techneuten hebben bijvoorbeeld bepaald hoe om te gaan met de core applicaties van CLB, hoe de omgeving het beste gemigreerd kon worden en hoe de omgeving optimaal opgezet kon worden om te voldoen aan de wens van een zeer hoge performance.

Vervolgens bood Phylax ICT een oplossing die voldeed aan de wensen van CLB:

  • Er is een virtualisatie platform operationeel waarop de oude servers gevirtualiseerd zijn;
  • Er is een alternatieve back-upoplossing voor de gevirtualiseerde serveromgeving geïmplementeerd;
  • Er zijn nieuwe virtuele Windows servers ingericht en operationeel;
  • Phylax verzorgde het projectmanagement en implementeerde de oplossing in samenwerking met CLB.

Virtualisatie voordelen

Het resultaat: zeer tevreden

In november 2015 kreeg Phylax ICT de opdracht en in januari 2016 werd de nieuwe omgeving opgeleverd. Dave Theulings, de systeembeheerder van CLB: "Het systeem presteert nu al boven verwachting. Niet alleen het beheer is makkelijker voor ons als ICT-afdeling, maar ook de gebruikers ervaren de nieuwe omgeving als erg snel."

Theulings: "We merken echt een duidelijk verschil in het ontbreken van klachten van gebruikers. Voorheen hadden we veel te maken met vertragingen van het systeem. Dit kwam doordat de servers de aanvragen niet snel genoeg konden afhandelen en dus ontstonden er wachtrijen op de servers. Gebruikers zaten dus eigenlijk op elkaar te wachten: een file op de server! Nu hebben we een brede snelweg en vrolijke bestuurders. De gebruikers zijn dus erg tevreden."

Voordelen van virtualisatie

Bij virtualisatie worden het besturingssysteem en de applicaties losgekoppeld van de fysieke hardware, waardoor een meer kostenefficiënte, soepele en vereenvoudigde serveromgeving ontstaat. De verschillende servers worden samengevoegd op minder hardware. Enkele voordelen:

  • Hardware resources worden beter benut
  • Virtualisatie biedt betere disaster recovery mogelijkheden
  • Virtualisatie biedt een betere uptime garantie
  • Virtualisatie biedt een flexibelere omgeving.

Gevraagd naar de grootste voordelen die de systeembeheerder ervaart, antwoordt hij: "Voor ons als ICT afdeling staat beheersbaarheid hoog op de lijst. Dit systeem voldoet aan die eisen. We kunnen er alle kanten mee op. Tijdelijke servers inrichten voor een test, updates testen, een degelijk back-upsysteem en handige beheerstools. Dit is een snel systeem met veel mogelijkheden: we zijn nu klaar voor de toekomst!

Dave Theulings: "We zijn erg tevreden over de diensten die Phylax ons levert. Phylax denkt mee, ze hebben kennis van zaken, maar zijn vooral een partner. Een fijne samenwerking is het gevolg."

Wilt u meer weten over virtualisatie en of dit past bij uw organisatie? Neem dan contact op met Edwin Bouwens via 088- 0072123 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wellicht ook interessant om te lezen:
Case: het cloud alternatief voor desktop online
Case: ICT-netwerk op maat
Case: De voordelen van Exchange Online
Case: de private cloud oplossing
Case: De voordelen van Hosted Telefonie

Wilt u vaker nieuws, tips en how-to's lezen? Schrijf dan rechtsboven aan deze pagina in voor onze nieuwsbrief.

Phylax ICT Nieuwsbrief

Schrijf je nu in

voor onze twee maandelijkse Phylax nieuwsbrief