Case: het cloud alternatief voor desktop online

Desktop online wordt al enkele jaren gezien als dé manier van werken in de cloud. Toch zijn er andere cloud-oplossingen die veel meer voordelen bieden. Zorggroep De Laren had behoefte aan een meer flexibele oplossing. En die wist Phylax ICT te implementeren.

Zorggroep De Laren is een snel groeiende organisatie in particuliere woonzorg voor senioren. Zij hebben meerdere zorgvilla’s op verschillende locaties in Nederland. De Zorggroep werkte al een aantal jaren met een ICT-hosted desktop omgeving, ook wel werkplek online of desktop online genoemd.

Desktop online

Desktop online wordt door veel mkb-bedrijven gebruikt. De desktop omgeving, zoals we die van vroeger kennen, is verplaatst naar een externe dataserver. Omdat de ICT-omgeving volledig afgeschermd is, werkt deze stabieler en is dit heel strak te beheren. Desktop online wordt gezien als een voordelige oplossing.

Nadelen van desktop online

Zorggroep De Laren was niet tevreden over desktop online. De omgeving was weliswaar stabiel, maar de opzet was té rigide voor de gebruikers. Raimond Schuitemaker, Manager Finance and Back Office bij Zorggroep De Laren vertelt: “Om te kunnen werken, moesten we altijd eerst inloggen op de externe Windows server. Dat kon alleen vanaf een Windows computer. Wanneer er serverproblemen waren, konden we niet bij onze bestanden. En we waren afhankelijk van de capaciteit van de server: de verbinding was soms erg traag.”

Het management van Zorggroep De Laren had behoefte aan een modernere, flexibelere oplossing. Met die wens klopten zij aan bij drie verschillende partijen. Eén daarvan was Phylax ICT, door positieve ervaringen in het verleden en vanwege Phylax’ ISO27001 certificering, die belangrijk is in de zorgsector. Omdat Phylax met het beste voorstel kwam, werd de opdracht bij ons neergelegd.

Ons advies

Het advies van Phylax ICT was 100% over te stappen naar de cloud. Desktop online wordt ook vaak cloud genoemd, maar biedt niet alle voordelen omdat alles toch nog op een server staat.

Phylax ICT adviseerde alle applicaties, zoals Exact en het zorgpakket, over te zetten naar de cloud. Ze adviseerden een groupware omgeving via Office 365. SharePoint Online werd aangeraden voor documenten en samenwerken en OneDrive for business werd geadviseerd voor bulkdata als grafische bestanden en archieven.

Naast de advisering werd ook de implementatie, training en begeleiding gedaan door Phylax ICT.

Het resultaat

desktop_onlineInmiddels werkt Zorggroep De Laren een paar maanden 100% in de cloud. Raimond Schuitemaker: “Deze oplossing biedt veel meer flexibiliteit. Medewerkers kunnen overal en op ieder moment bij hun bestanden. Wij hebben veel verschillende locaties, dus dat is voor ons heel belangrijk. Bovendien kunnen we nu ook werken vanaf een smartphone of een Mac of welk apparaat dan ook. Onze medewerkers zijn dus veel vrijer.”

“Ook samenwerken is gemakkelijker geworden: als we bestanden delen, hoeven we niet meer alles rond te mailen. Bovendien hebben we altijd de laatste software. We werken bijvoorbeeld met Office 2016. Het is fijn om te weten dat we altijd up-to-date zijn. We zijn echt heel tevreden over deze oplossing, zeker als je bedenkt dat we ook nog eens de helft van de kosten besparen.”

Voordelen van 100% in de cloud

We hebben al meerdere klanten kunnen verblijden met deze oplossing. Vaak moeten zij even wennen aan de nieuwe manier van werken, maar zijn ze al snel heel tevreden. Voor veel bedrijven betekent het een grote sprong vooruit.

Naast de voordelen die de heer Schuitemaker hierboven al noemt, heeft 100% in de cloud werken nog meer voordelen:

  • Zoekfunctie, rechten en indeling m.b.v. verschillende portals erg overzichtelijk
  • Gebruikers kunnen weer gewoon prettig websurfen en lokaal werken
  • Goede aansluiting bij Het Nieuwe Werken (flexibeler en overal kunnen werken)
  • Als bonus een flinke besparing van zeker 40% op de ICT kosten.

We raden u van harte aan om écht in de cloud te gaan werken en de vele voordelen te ervaren. Als u nu desktop online gebruikt (dus werkt op een externe server), is het écht aan te raden om een 100% cloud opzet te onderzoeken. Wanneer u nog in een lokale desktop omgeving werkt, geldt dat advies net zo goed.

Wilt u een vrijblijvend advies over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Edwin Bouwens via 088- 0072123 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wellicht ook interessant om te lezen:

Case: ICT-netwerk op maat

Case: De voordelen van Exchange Online

Case: de private cloud oplossing

Case: De voordelen van Hosted Telefonie

Phylax ICT Nieuwsbrief

Schrijf je nu in

voor onze twee maandelijkse Phylax nieuwsbrief