Case: ICT-netwerk op maat

Bij de opstart van het nieuwe bedrijf All Liquids Piping, wilden de eigenaren een ICT-netwerk op maat. Dit netwerk moest al binnen enkele dagen draaien tegen lage initiële kosten. Phylax ICT bood hen een creatieve oplossing.

De eisen

klantlogoAll Liquids Piping is een nieuw bedrijf dat zich richt op de verhuur en verkoop van industriële slangen en tijdelijke leidingsystemen. Naast verhuur en verkoop verzorgen ze ook de inspecties, keuringen en (her)certificering van leidingen en slangen.

Dit nieuwe bedrijf had meerdere wensen voor de levering en het beheer van haar passende nieuwe IT-omgeving:

  • Ze wilden eenvoudig kunnen inspelen op de groei van het bedrijf;
  • Het moest veilig van opzet zijn;
  • Ze wilden de IT volledig uitbesteden;
  • Initiële kosten moesten laag blijven;
  • Ze moesten zeer snel kunnen starten: binnen enkele dagen.

Het team van All Liquids Piping is zeer gedreven en ambitieus en staat 24/7 voor haar klanten klaar. Daarom wilden ze de volledige IT uitbesteden aan een externe partij.

Omdat één van de twee eigenaren, Ad de Vor, al ooit zaken gedaan had met Phylax ICT en dus bekend was met onze snelle werkwijze en creatieve oplossingen, klopte All Liquids Piping bij ons aan voor advies.

Onze oplossing

In een datacenter werd een terminal server geplaatst in een hosted omgeving met een hoge beschikbaarheid. Omdat er nog niets bekend was over de benodigde performance, hebben we deze ingeschat en adviseerden we een server met twee processor cores, 8 GB geheugen en 100 GB capaciteit aan opslagruimte. Deze capaciteit wordt geëvalueerd en kan eventueel bijgesteld worden.

Alle gebruikers werken op basis van remote desktop. Tussen het kantoorpand en de virtuele server is een vaste VPN-verbinding opgezet zodat netwerkprinters en dergelijke op een veilige manier gekoppeld kunnen worden aan de server in het datacenter.

Phylax ICT maakte het pand operationeel door implementatie van de benodigde netwerkcomponenten inclusief switch, firewall en één accesspoint. Ook leverde Phylax uit voorraad twee thin clients inclusief beeldscherm, drie laptops, een multifunctional printer en een Zebra netwerkprinter, natuurlijk inclusief software en implementatie.

Daarnaast richtten we de Office 365 omgeving volledig in, inclusief hosted mail. Over de voordelen van die oplossing leest u meer in ons eerdere bericht over hosted mail.

Het resultaat

Carline van Herk-Breure van All Liquids Piping: “We zijn nog maar net gestart met de implementatie en kijken nu al met veel vertrouwen naar de toekomst. De centrale omgeving in het datacenter draait al en daar kunnen we al mee werken. Helaas is de internetverbinding er nog niet. Natuurlijk zitten er nog wat kinderziektes in. Maar de reactiesnelheid en oplossingsgerichtheid tot nu toe zijn goed en we weten dat Phylax op korte termijn kan schakelen. Met de verwachte groei in de toekomst is dit goed om te weten.”

Met deze oplossing is All Liquids Piping verzekerd van een ICT-omgeving die voldoet aan al hun eisen:

  • Er is een kwalitatief hoogwaardige en veilige, centrale IT-omgeving operationeel;
  • Men kan met MS Office Suite, InspHire en dergelijke programma’s werken op de centrale server in het datacenter;
  • De centrale omgeving en laptops zijn met gedegen antivirus software beveiligd;
  • Er is een draadloos netwerk beschikbaar.

Het betere werken

Dit is wat Phylax ICT wil bereiken voor haar klanten. We werken aan ICT- en telecomoplossingen die mensen gelukkiger maken. Vaak worden zij daar ook nog eens productiever van: wij noemen dat 'Het betere werken'.

Lees bijvoorbeeld ook eens onze case over de private cloud oplossing of over hosted telefonie.

Wilt u ook een netwerkoplossing op maat? Of een vrijblijvend advies over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Edwin Bouwens via 088- 0072123 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Meer tips en nieuwsberichten lezen.

Wilt u vaker nieuws, tips en how-to's lezen? Schrijf dan rechtsboven aan deze pagina in voor onze nieuwsbrief.

Phylax ICT Nieuwsbrief

Schrijf je nu in

voor onze twee maandelijkse Phylax nieuwsbrief