Case: De voordelen van Exchange Online

Goede zakelijkehosted mail e-mail is erg belangrijk voor de productiviteit van uw medewerkers. Mail is nog steeds het meest gebruikte zakelijke communicatiemiddel, ondanks dat er steeds weer nieuwe middelen bij komen, zoals chat en videoconferencing. Phylax ICT raadt steeds vaker Hosted Mail aan. Aan de hand van een case leggen we uit waarom.

Eén van de klanten aan wie we onlangs Hosted Mail hebben geadviseerd, is A Brand New Day (ABND). Dit is het snelst groeiende bedrijf in de Nederlandse drankensector. ABND is al geruime tijd klant van Phylax (sinds oktober 2006) en heeft in het verleden al eerder een Hosted Mail omgeving gehad. In de loop van 2010 hebben we voor hen een eigen mail omgeving ingericht, omdat de toen beschikbare Hosted Mail oplossingen niet meer pasten bij de eisen en wensen van ABND op dat moment.

Onlangs constateerden we dat de eigen mail omgeving niet meer kon voldoen aan de actuele eisen en wensen van ABND. Ook met het oog op de toekomstige ontwikkelingen zoals virtualisatie, cloud diensten, afhankelijkheid van ICT en plaats onafhankelijk werken, adviseerden we hen de Hosted Mail omgeving van MS Office 365 (cloud oplossing).

Joris Jaspar, manager Finance & Logistics bij A Brand New Day: “In ons bedrijf hebben we te maken met vrij grote mailboxen. Toen we een vaste server hadden, liep die bijna letterlijk over. Edwin en Jeroen van Phylax ICT adviseerden om de capaciteit te vergroten met Hosted Exchange 365. Inmiddels gebruiken we dit al een tijdje, naar volle tevredenheid.”

Voor A Brand New Day betekent Hosted Mail:

  • minder onderhoud nodig aan de eigen centrale server omgeving
  • meer dan voldoende groeimogelijkheden
  • hoge beschikbaarheid
  • benodigde licenties per gebruiker eenvoudiger
  • de totale kosten zijn lager dan bij een eigen omgeving.

 Joris Jaspar: “We werken al lang samen met Phylax ICT. Zij functioneren als onze eigen IT-afdeling. We kunnen met alle vragen bij hen terecht. Het is fijn om zo te kunnen vertrouwen op een partner. Phylax ICT ondersteunt ons ook bij dagelijkse IT-problemen. We hebben dan contact met de helpdesk en dat werkt prima. Hun adviezen, het serviceteam, we zijn er erg tevreden over!”

Microsoft noemt op haar website nog een aantal voordelen van Hosted Mail:

Beveiliging en betrouwbaarheid

Exchange Online biedt geavanceerde mogelijkheden om gegevens te beschermen. Postvakken worden bijvoorbeeld gefilterd op malware en spam. Preventie van gegevensverlies voorkomt dat gebruikers per ongeluk gevoelige informatie naar onbevoegde personen verzenden. Daarnaast biedt de Hosted mail oplossingen van Microsoft wereldwijd redundante servers en geavanceerde mogelijkheden voor herstel na noodgevallen. Een team van beveiligingsexperts bewaakt 24 uur per dag Exchange Online om bescherming van gegevens te waarborgen. En de gegarandeerde beschikbaarheid van 99,9% biedt veel zekerheid dat e-mail altijd beschikbaar is.

Gemakkelijk in gebruik en onderhoud

Ook het gebruik en het onderhoud van Hosted mail biedt vele voordelen. Door de automatische patches is het bijvoorbeeld niet meer nodig om het systeem te onderhouden. Uw gebruikers hebben overal toegang tot e-mail, agenda’s en contactpersonen, via alle bekende browsers en vanaf verschillende apparaten. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van een intern archief zodat ze al hun belangrijke gegevens op één plaats kunnen bewaren. De integratie met Outlook betekent dat gebruikers profiteren van een uitgebreide en vertrouwde e-mailervaring met offlinetoegang.

Kortom: Phylax ICT adviseert steeds meer bedrijven een Hosted mail omgeving. Wij vinden dit perfect passen bij Het Betere Werken. Wilt u weten of dit ook past bij uw wensen en eisen? Naam dan vrijblijvend contact op met Edwin Bouwens via 088- 0072123 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Phylax ICT Nieuwsbrief

Schrijf je nu in

voor onze twee maandelijkse Phylax nieuwsbrief