Cloud diensten: zorgeloze flexibiliteit

Phylax ICT biedt u oplossingen voor kantoorautomatisering die optimaal afgestemd zijn op uw organisatie. Daar adviseren we steeds vaker cloud diensten voor.

Cloudcomputing, vaak afgekort als cloud, is een breed gebruikte term. Bij cloud oplossingen wordt ICT als dienst aangeboden vanuit datacentra. Hardware, software en gegevens worden op aanvraag aan u beschikbaar gesteld. U beschikt over een ‘eigen’ virtuele infrastructuur die schaalbaar is in omvang en mogelijkheden.

Phylax ICT biedt drie soorten cloud voorzieningen:

 • Private cloud: een afgescheiden (dedicated) ICT omgeving, gebouwd op een infrastructuur die alleen voor uw activiteiten gebruikt wordt en die wordt gehost in ons datacenter. Bijvoorbeeld: virtuele servers.

 • Public cloud: een kosteneffectieve oplossing waarbij u infrastructuur deelt met andere gebruikers. Bijvoorbeeld: Office 365 of onze cloud security oplossingen.
 • Hybrid cloud: een oplossing die het beste van beide biedt. Bijvoorbeeld: private cloud voor veilige en betrouwbare business applicaties, gecombineerd met public cloud voor betaalbare en schaalbare email.

Onze klantencases

Previous Next
Bij de opstart van het nieuwe bedrijf All Liquids Piping, wilden de eigenaren een ICT-netwerk op maat. Dit netwerk moest al binnen enkele dagen draaien tegen lage initiële kosten.
A Brand New Day is een van onze klanten aan wie we onlangs Hosted Mail hebben geadviseerd. Dit is het snelst groeiende bedrijf in de Nederlandse drankensector.
Sauflon is een wereldwijde fabrikant van contactlenzen en vloeistoffen. In hun oude IT-omgeving hadden ze te maken met grote terugkerende investeringen. Stichting de Tussenvoorziening wensten op iedere locatie verschillende eisen op het gebied van telefonie. Phylax ICT raadde Hosted telefonie aan.


De voordelen van cloud diensten:

 • Schaalbaarheid (agile): u neemt de hoeveelheid vermogen af die u nodig hebt en schakelt naar behoefte capaciteit in- of uit.
 • Kostenefficiënt: u betaalt alleen voor wat u afneemt.
 • Geen investeringen: u betaalt geen kosten voor (onderhoud) hardware en software.
 • Zekerheid qua continuïteit: ook bij een onverwachte, sterke toename in het verkeer blijven uw voorzieningen betrouwbaar, doordat de cloud flink kan worden opgeschaald.

Cloud op maat

De cloud oplossingen die Phylax ICT biedt zijn state of the art. Bovendien stemmen we onze private, public en hybride cloud voorzieningen precies af op uw organisatie, zodat deze perfect passen bij uw manier van werken.

Voor een optimaal resultaat combineren we de cloud diensten met onze oplossingen voor beheer en support en met onze WAN-oplossingen. Een WAN-verbinding adviseren we vaak om het netwerk van meerdere vestigingen op een flexibele en kostenbesparende manier te koppelen.

Cloud diensten zijn al enkele jaren een grote trend en worden vaak bejubeld. Toch zijn er een aantal zaken waarmee u rekening moet houden wanneer u overgaat op cloud voorzieningen.

Aandachtspunten bij afname cloud diensten:

 • Kan de kwaliteit gewaarborgd worden?
 • Hebt u inzicht in alle betrokken partijen? 
 • Kan de continuïteit gewaarborgd worden?
 • Is er de mogelijkheid om weer afscheid te nemen, wanneer u dat wilt?
 • Is de locatie waar uw data worden opgeslagen wel ideaal?

Natuurlijk besteden wij veel aandacht aan deze punten. We inventariseren vooraf uw situatie en adviseren vervolgens een oplossing op maat. We willen immers dat u tevreden over ons bent én blijft. Daarom hanteren wij een grondige werkwijze voor Het Betere Werken.Phylax ICT Nieuwsbrief

Meer weten over de cloud?

Wilt u meer weten over onze clouddiensten? Martijn Frank informeert u graag over de mogelijkheden.

Martijn Frank Wilt u meer weten over onze cloud diensten? Martijn Frank informeert u graag over de mogelijkheden.
telefoon: (+31) 088-0072128
 1. Naam(*)
  Naam ontbreekt
 2. Organisatie(*)
  Naam organisatie ontbreekt
 3. Telefoon(*)
  Invalid Input
 4. Mailadres(*)
  Email adres ontbreekt of is incorrect